Incluzio Uitvoering Zuid > Hoe we begeleiden > Voor cliënten en verwijzers

Voor cliënten en verwijzers

Als je denkt dat niemand je meer kan helpen…
… dan zijn wij er voor je!

Deze informatie is ook als download beschikbaar.

Problemen met de financiën, omdat er meer uitgaat dan er binnenkomt. Niemand om op terug te vallen in je omgeving. Geen werk, zelfs helemaal geen zinvolle dagbesteding. Geestelijk in de knoei zitten. Verslaafd zijn. Problemen in de gezinssituatie. Je eenzaam voelen.

Redenen genoeg waarom iemand het helemaal niet meer ziet zitten. En vaak gaat het niet om één probleem, maar spelen er meerdere problemen tegelijkertijd. Al jaren, zonder dat er ooit een oplossing voor is gevonden. In die situaties komt het aan op specialistische hulp. De hulp van Incluzio Uitvoering Zuid.

Wat we doen

Wat we bij Incluzio Uitvoering Zuid doen, is begeleiding bieden op een breed gebied: wonen, zorg, financiën, sociaal netwerk en vrijetijdsbesteding. Wat we willen bereiken, is dat cliënten weer op eigen benen kunnen staan. ‘Zelfredzaam’ noemen we dat. Dat doen we door heel goed te kijken naar wat iemand aan hulp op verschillende terreinen nodig heeft.

Werkgebied

Incluzio Uitvoering Zuid werkt in nagenoeg alle Limburgse gemeenten en in sommige regio’s van Noord-Brabant.

Wie kunnen er helpen?

Bij Incluzio Uitvoering Zuid werken medewerkers met een mbo- of hbo-opleiding met veel ervaring in complexe problematiek. Er werken medewerkers met een achtergrond als Social Studies, Toegepaste Psychologie of Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen.

Andere expertises schakelen we in vanuit andere organisaties. Daar hebben we korte lijntjes mee. En we regelen ook de bijbehorende financiering van alle hulp die we bieden.

Waarom werkt onze aanpak?

Wat we anders doen, is dat we tegelijkertijd meerdere problemen aanpakken van mensen die tussen wal en schip zijn gevallen. Met onze variëteit aan mogelijkheden leveren we maatwerk. De cliënt is altijd het uitgangspunt.

Zelfredzaam

Wat altijd centraal staat, is wat iemand zélf nog kan, onder onze begeleiding. We zijn enthousiast en kiezen soms voor een heel verrassende aanpak. Zo werken we langzaam maar doelgericht toe naar het eindresultaat: mensen een zinvolle invulling van hun leven bieden, hun eigen keuzes laten maken, laten meedoen in de samenleving en laten groeien in hun ontwikkeling. Daarom is een persoonlijke klik tussen cliënt en begeleider heel belangrijk.

Kan ik ook bij Incluzio Uitvoering Zuid terecht?

Onze begeleiding staat open voor iedereen met een Wmo- of Wlz-indicatie. Een Wmo-indicatie wordt door de gemeente verstrekt, Wlz-indicatie door het CIZ.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de dienstverlening van Incluzio Uitvoering Zuid? Neem dan contact op met ons kantoor in Venlo.

 

We werken in bijna alle Limburgse gemeenten en in de regio Oost-Brabant.